Katedra organické chemie » Detail publikace

Detail publikace

Autor: Jerga, R.; Rajcová, A.; Müllerová, V.; Barták, P.; Cankař, P.; Navrátil, T.; Skopalová, J.
Název práce v češtině: Fosfolipidem modifikovaná skelná uhlíková elektroda pro stanovení pálivosti chilli papriček ex-situ extrakční voltametrie
Název práce v angličtině: Phospholipid modified glassy carbon electrode for determination of chili peppers pungency by ex-situ extraction voltammetry
Studentská publikace: ne
Klíčová slova v češtině: Extraktivní stripping voltametrie, Asolektin, Fosfolipid modifikovaná elektroda, Kapsaicinoidy, Chilli papričky, Elektrochemické oxidační produkty
Klíčová slova v angličtině: Extractive stripping voltammetry; Asolectin; Phospholipid modified electrode; Capsaicinoids; Chili peppers; Electrochemical oxidation products
Abstrakt česky: Objektivní stanovení pálivosti chilli papriček, za kterou jsou zodpovědné kapsaicinoidy (CPDs), zejména kapsaicin (CA) a dihydrokapsaicin (DHC), patří mezi často řešené úkoly při analýze potravinářských a medicínských vzorků. V této práci je popsána aplikace ex-situ extraktivní stripping voltametrie (ExSV) využívající fosfolipidem modifikovanou skelnou uhlíkovou elektrodu.
Abstrakt anglicky: Objective determination of chili peppers pungency, for which capsaicinoids (CPDs), predominantly capsaicin (CA) and dihydrocapsaicin (DHC) are responsible, belongs to frequently solved tasks in food and medicinal analysis. In this manuscript, application of ex-situ extractive stripping voltammetry (ExSV) utilizing a phospholipid modified glassy carbon electrode is described.
Jazyk v originále: angličtina
Název časopisu: J. Electroanal. Chem.
Rok: 2020
Svazek (ročník): 858
Číslo časopisu v rámci uvedeného svazku: n/a
Strana od-do: 113790/1-113790/9
Impact factor: 3.807
Q1: ano

ISSN časopisu: 1572-6657
Vydavatel: Elsevier
Způsob financování: 17-05387S, IGA_PrF2019_028
DOI: 10.1016/j.jelechem.2019.113790