Katedra organické chemie » Detail projektu/grantu

Detail projektu/grantu

Název projektu/grantu Rozvoj laboratoří pro výuku Bioorganické chemie, Biochemie a příbuzných oborů na Přírodovědecké a Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci
Identifikační číslo FRVŠ A/990
Typ projektu/grantu FRVŠ
Doba řešení 2010
Anotace

Projekt je zaměřen na modernizaci vybavení chemických výukových laboratoří určených pro studenty Přírodovědecké a Lékařské fakulty UP. Tyto fakulty jsou výukově propojeny studijním oborem Bioorganická chemie a dále kooperací na výchově studentů programu Biochemie, kteří jsou ke studiu zapsáni na Přírodovědecké fakultě.

Rozdělení studia mezi Přírodovědeckou a Lékařskou fakultu umožňuje dostatečné zajištění plnohodnotného a kvalitního vzdělání ve všech potřebných teoretických i praktických disciplínách. V souvislosti se společným zajišťováním studia je též rozvíjena vzájemná komunikace a spolupráce obou fakult. Akreditované obory, na kterých se podílejí obě fakulty obsahují řadu výukových disciplín, jejichž současné moderní trendy si zaslouží doplnění a modernizaci stávajícího vybavení.

Cílem projektu je zdokonalit stávající chemické laboratoře moderními pomůckami a přístroji pro výuku praktických disciplín za účelem zefektivnění, zvýšení atraktivity a názornosti výuky, aby studenti byli co nejlépe připraveni do praxe. Souvisejícím záměrem projektu je rovněž další prohloubení vzájemné spolupráce obou garantujících fakult v pedagogické oblasti.