Katedra organické chemie » Detail projektu/grantu

Detail projektu/grantu

Název projektu/grantu Propojení pracovišť v oblasti translační medicíny a medicinální chemie v ČR – TransMedChem
Identifikační číslo CZ.1.07/2.4.00/17.0015
Typ projektu/grantu OP VK – IPo- oblast podpory 2.4
Řešitel

Doc. RNDr. Jan Hlaváč, Ph.D.

Doba řešení 2011 – 2014
Celková dotace 11 765 799,36 Kč
Anotace

Cíle projektu jsou zejména:Vytvoření sítě tuzemských a zahraničních organizací vědy a výzkumu, ve kterých bude možno realizovat stáže studentů za účelem získávání praktických zkušeností s novými odbornými metodami a technologiemi, které budou využívat ve své vědecké práci.
Nastavení systému vzdělávání akademických pracovníků a studentů centra Biomedreg spočívající v aktualizaci jejich současných odborných znalostí formou odborných seminářů významných odborníků z ČR.

Nastavení odborného jazykového vzdělávání studentů a vědeckých pracovníků tak, aby byla posílena jejich schopnost komunikovat v anglickém jazyce na odborné úrovni.

Vytvoření sítě institucí v ČR i v zahraničí, ve kterých bude možné vykonávat krátkodobé pobyty vědeckých pracovníků s cílem aktualizovat své poznatky z implementace nových technologií, organizace výzkumných aktivit, metod hodnocení studentů a výzkumných pracovníků apod.

Zavedení konference s novým tématem „Current topics in drug discovery“ v ČR týkající se medicinální chemie a translační medicíny, jejímž cílem je sblížit výzkumné pracovníky z ČR i zahraničí, umožnit jim vzájemné představení oblastí svého zaměření a položit základ odborné spolupráce.